akvaarion hoito ja puhdistus

Akvaariota perustaessa tai hankkiessa täytyy miettiä sille sopiva ja turvallinen sijoituspaikka. Akvaariota ei saa sijoittaa lämpöpattereiden tai ikkunan läheisyyteen. Myös suora auringonvalo on suureksi haitaksi.

Afish2kvaarion perushoitoon kuuluu kalojen ruokinnan lisäksi akvaarion sähkölaitteiden päivittäinen tarkastus. Joka toisena viikkona olisi hyvä suorittaa osittainen vedenvaihto, jolloin on syytä tarkastaa vesiarvot. Kalojen terveydentilaa ja käyttäytymistä on seurattava säännöllisesti, jotta varmistuisit lemmikkiesi hyvinvoinnista. Akvaariota perustaessa itse täytyy olla tietämystä tarvikkeista ja hoidosta. Perustarvikkeita ovat esimerkiksi jalusta, lämmittimet, suodattimet, ilmapumput, valaistuslaitteet, vesipumput ja erilaiset apuvälineet.

fish1Akvaarion hoidossa tärkeässä roolissa ovat sen hoitoainetuotteet. Näitä ovat akvaariokasvien ravinteet, erilaiset bakteeritiivisteet, vedenparannusaineet ja uutteet. Akvaarioon kuuluu mitä erilaisimpia kasveja ja sisustustuotteita. Ne lisäävät kalojen viihtyvyyttä ja ovat oivallisia suoja-, ja piilopaikkoja niille. Useimmat kalat kaipaavat itsensä ja jälkikasvun suojaamiseksi erilaisia kasvitiheikköjä. Kasveja on aina helppohoitoisista vaativiin ja niiden kasvunopeus vaihtelee todella paljon. Myös niiden kasvuympäristön lämpötila vaikuttaa niiden selviämiseen ja menestykkääseen kehittymiseen. Akvaarion sisustustuotteina käytetään erilaisia kiviä, puita, kelluvia koristeita ja muita lukuisia koriste-esineitä kuten aarrearkut, ankkurit ja lumpeet. Koristeita voi vaihdella mielensä mukaisesti, niin saa aivan uuden näköisen akvaarion joka kerta.

fish3Akvaarion puhtaana pidon oleellinen osa on säännöllinen veden vaihto. Puhdistukseen kuuluu suodattimen ja suodatinpatruunan puhdistus, joka on syytä tehdä pelkällä haalealla vedellä ja puhtaalla harjalla. Veden voi ryöpätä pois lietteenruoppaajalla tai letkulla. Lietteenruoppaajalla hiekka puhdistuu samalla, kun vaihdat vettä. Veden vaihtoon tulee aina olla puhtaat ämpärit käytössä. Kun neljännes vedestä on otettu, tilalle laitetaan uutta vettä. Vesiarvot tarkistetaan vedenvaihdon jälkeen ja lisätään tarvittaessa vedenparannusainetta tai turveuutetta. Levät poistetaan esimerkiksi puhtaalla pesusienellä tai magneettipuhdistimella. Veden puhtaudesta on tärkeää huolehtia, jottei kalat voisi huonosti tai sairastuisi. Akvaarion hoidosta on vaikeaa antaa yhtä tiettyä ohjetta, sillä monet asiat riippuu siitä millaisia kaloja akvaariossa on tai aijot hankkia. Kun olet päättänyt uudet tulokkaat on otettava hyvin selvää niiden hoidoista ja erityisvaatimuksista.

kelluva levämangneettiOsta tämä kelluva levämangneetti 11,90€ elaintarvikekauppa.fiakvaarion pohjaimuriOsta tämä akvaarion pohjaimuri 8,90€ elaintarvikekauppa.fi 4-osainen lasinpuhdistussetti

Osta tämä 4-osainen akvaarion lasinpuhdistin setti 8,90€ elaintarvikekauppa.fi